Alt du trenger å vite om tannkrem
Tannkrem på tannbørste

Når det gjelder tennene dine, er det få som vet noe om tannkremen de bruker daglig.

Du vil ikke holde deg med dårlig tannkrem. Det du ønsker er det beste for tennene dine. Selvfølgelig kan mange ting bidra til å forbedre tennene dine, for eksempel å ha regelmessige tannlegekontroller og børste oftere.

Imidlertid kan tannkrem gjøre mye mer. Her er bare noen få ting det kan gjøre for din munnhelse.

8 ting som hjelper deg og tennene dine

Fluorid – Når det gjelder tannkrem, skal det sies at fluorert tannkrem er det beste. Uten det kan tennene dine ende opp med å bli gule eller brune på grunn av mangel på fluor. Det hjelper også med å beskytte tennene dine mot hulrom.

Tannforfall og tannkjøttsykdom – et av de største problemene folk i dag står overfor er tannkjøttsykdommer. Det er forårsaket av bakteriene som forårsaker dårlig ånde, men sannheten er at hulrom og forråtnelse også kan være forårsaket av bakteriene. For å slå tilbake mot disse to problemene, bruk alltid fluortannkrem.

Dårlig ånde – hvis du er som folk flest, vil du oppleve dårlig ånde minst en gang i livet. . Det er enten når du drar på fest, etter å ha spist, eller til og med bare etter børsting. Å pusse tennene ordentlig, kan redusere mengden bakterier som forårsaker dårlig ånde kraftig.

Plakk– plakker det som vanligvis tetter igjen tennene dine og gjør dem stygge. Tannlegen din kan fortelle deg hvilke typer plakk som får de verste reaksjonene, inkludert tannstein. Den gode nyheten er imidlertid at de fleste tannkremer inneholder et nøytraliseringsmiddel som hjelper til å drepe bakterier.

Tanntråd – selv om du bruker tanntråd, er det ikke nok. Hvis du ikke pusser regelmessig, mister du etter hvert tennene. Dermed er det best å bruke tanntråd.

Pust – bare et par pust i feil retning kan føre til en infeksjon som faktisk kan ødelegge munnhulen. Derfor er det veldig viktig å puste fra nesen. Hvis du puster fra munnen, er det som å puste inn en støvmaske.

Munnkreft – en av grunnene til at vi får beskjed om å pusse tennene hver dag er å unngå kreft i munnen . Vi blir fortalt at bare 25% av kreftformene hos menn og 45% hos kvinner er forårsaket av oral eksponering for tobakk. Dette er sant, men det er børstingen som er viktigst.

Kreft i tannkjøttet – mens andre mulige tegn på oral kreft kan inkludere ubehag, ømhet eller ubehag, er dette symptomet er faktisk det verste, spesielt hvis tannkjøttet har hovnet opp. Den enkleste måten å teste dette selv er å legge litt munnskyll i munnen og deretter prøve å svinge det rundt i munnen og smake på den.

Selv om mange velger å bruke tannkrem med god kvalitet, merker Din Tannforsikring en økning av antall mennesker som ønsker å sikre seg mot større og mer alvorlige tannskader. Tannhelseforsikring er en god løsning på dette da man betaler et fast beløp hvert år, men er dekket mot større utgifter på tannlegebesøkene.

Hvis du fortsetter å se på disse tingene , vil du merke et mønster som fører til tannlegebesøk. Bare husk å bruke tannkrem og børste av god kvalitet regelmessig.